Website-integratie

Recras integreren met een website

Recras kan op meerdere manieren worden geïntegreerd met je eigen website. Op deze pagina wordt het een en ander uitgelegd. Deze informatie is zowel geschikt voor Recras-leden als websitebouwers.

De volgende zaken vanuit Recras kunnen worden geïntegreerd met een website:

 • Boekprocessen
 • Online boeken van een arrangement
 • Contactformulieren
 • Verkoop van tegoedbonnen
 • Beschikbaarheid van een arrangement
 • Presentatie van arrangementen
 • Presentatie van producten
 • Presentatie van tegoedbonnen

Er zijn verschillende manieren en niveau’s van integratie mogelijk.

Hoe kan Recras worden geïntegreerd?

Er zijn een aantal manieren om deze onderdelen met je website te integreren. De manieren worden hieronder kort toegelicht aan de hand van een voorbeeld. De volgorde geeft de populariteit van iedere methode onder onze gebruikers weer.

 • Integratie via de Recras WordPress-plugin
 • Integratie zonder WordPress-plugin
  • Integratiecode
  • iframe
  • Link naar Recraspagina
 • Maatwerk integratie

 

Wat integreren? WordPress-plugin iframe/link Maatwerk integratie
Boekprocessen (online boekingsflow)
Arrangement boeken
Contactformulieren
Verkoop tegoedbonnen
Beschikbaarheid arrangement
Presentatie van arrangement
Presentatie van product
Presentatie van tegoedbon

Integratie via de WordPress-plugin


De meeste websites zijn gemaakt in WordPress en om die reden heeft Recras een Recras-WordPress plugin gemaakt. Via deze plugin is Recras eenvoudig te koppelen/integreren met een WordPress-website. De integratie is dan in de opmaak van de website.

Integreren zonder WordPress

Een link naar boekproces of een contactformulier

Ieder boekproces en contactformulier in Recras heeft een eigen openbare pagina. Door vanaf een website een link te plaatsen naar deze pagina is Recras snel operationeel. Je vindt de link in Recras bij het boekproces onder de button ‘Bekijk dit boekproces’. Bij een contactformulier is deze link te vinden onder de link ‘Bekijk dit contactformulier’.

In de praktijk werkt het plaatsen van een link naar de Recraspagina goed, Recras is snel operationeel en daarna kan Recras alsnog, in alle rust, worden geïntegreerd met de website.

Maatwerk integratie bouwen middels API of library

We hebben een integratie-library ontwikkeld waar websitebouwers op kunnen voortbouwen. Deze library wordt ook gebruikt door de WordPress-plugin.

Wil je uitgebreidere mogelijkheden, of een andere volgorde voor online boeken? Dan kun je met behulp van een goede websitebouwer een maatwerk-integratie bouwen. Hiermee is het mogelijk om af te wijken van de vaste patronen die in de standaard Recras online-boekingen-module gebruikt worden.

Belangrijk is dat je precies weet hoe het volgens jou zou moeten werken. Daarom zou het – voordat je naar een websitebouwer gaat – handig zijn als je hierover een duidelijk beeld hebt. Het is verstandig om vooraf bij Recras te verifiëren of daartegen technische bezwaren zijn.

Het is essentieel dat de websitebouwer verstand heeft van API’s en over genoeg programmeerkennis beschikt. Via onze API is het mogelijk om alle genoemde onderdelen tot in de puntjes verzorgd met je website te integreren. Lees hier onze API-documentatie

Wie kan mij helpen bij de integratie?

Met de hulp van handleidingen, voorbeelden en tips op deze pagina zijn recreatieondernemers, die ervaring hebben met WordPress, in staat om Recras succesvol via onze WordPress-plugin te integreren op hun website. Ook in Recras zelfs staat de nodige informatie. Er zijn echter meer manieren om Recras-onderdelen met je website te integreren. Laat je dit liever door een externe partij doen, wil je gebruik maken van een ander type integratie of heb je technische hulp nodig bijvoorbeeld bij de vormgeving van boekingsvoorstellen? Dan kunnen onderstaande partijen je ongetwijfeld helpen. Door de jaren heen zijn we in aanraking gekomen met veel uiteenlopende bedrijven en we hebben met de volgende organisaties tot nog toe uitstekende ervaringen:

WordPress-integratie

API-integratie